Zo helpen Almeerse ondernemers elkaar in deze moeilijke tijden

  • Geplaatst op
  • 0
Zo helpen Almeerse ondernemers elkaar in deze moeilijke tijden

 

 

Door het Corona virus en de daarbij behorende opgelegde maatregelen hebben veel ondernemers het moeilijk. Een groot deel van hun omzet raakten ze kwijt omdat ze geen klanten of gasten mochten ontvangen.

 

Een deel van dit omzet verlies werd opgevangen door online shoppen of het laten bezorgen of afhalen van maaltijden. Maar dit maakte vaak niet het verlies aan bezoekende klanten of gasten goed. Het gevolg was dat een flink aantal ondernemers deze periode gebruikten om eens goed na te denken over hun situatie en hoe hier in de toekomst mee om te gaan. Ze gingen op zoeken naar een andere manier van werken, maar ook van samenwerken.

 

Olivioli is een kleine importeur van bijzondere olijfoliën en delicatessen die zich met name richt op de horeca en een deel op de particuliere markt. Door de sluiting van de horeca verloren ook wij een flink deel van onze omzet.

Tijdens het uitlaten van de hond, kwam ik in gesprek met Abel Kidane van Papa John’s in Almere. Hij vertelde dat ondanks de Corona de zaken eigenlijk best goed gingen en er zelfs een stijgende lijn in omzet te zien was. Hij vroeg hoe het eigenlijk met Olivioli ging en ik vertelde hem dat door de sluiting van de horeca we toch wel een flink deel van onze omzet mistten.

 

Abel kwam toen meteen met de opmerking of het niet mogelijk was dat hij ons ergens mee kon helpen. Hij vroeg of het niet een goed idee was om flyers van Olivioli mee te geven bij elke bestelling die bij Papa John’s gedaan werd. Zo bereik je per week tientallen huishoudens in Almere. Het is volgens Abel een kleine moeite voor hem en zijn team om dit te doen en wie weet wat voor effect dit heeft voor de naamsbekendheid van Olivioli in Almere en de verkoop van onze mooie producten.

 

We hebben afgelopen week de eerste flyers bij Abel afgeleverd en deze worden nu met alle bestellingen meegestuurd.

 

Zo zie je maar dat ideeën en een helpende hand soms uit een totaal onverwachte hoek kunnen komen en er zo hele leuke samenwerkingen kunnen ontstaan.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »