Gerookte makreel met venkel en appel

Gerookte makreel met venkel en appel


Het mooie van dit recept is dat de vettigheid en het rokerige van de makreel mooi combineert met het frisse zure van de appel en de citroen en het anijsachtige van de venkel.

4 personen

Ingrediënten:
- Veld sla
- 1 gerookte makreel
- 1 venkel
- 1 citroen
- 1 Granny Smith appel
- Terre Francescane Citroen olijfolie
- Witte Balsamico met sinaasappel
- Peper en zout

Bereiding:

Schaaf de venkel op de mandoline in dunne reepjes, eventueel kan je de venkel ook raspen.

Snijd het loof fijn en meng door de reepjes

Rasp de citroen, wel de schil eerst goed schoon boenen en zorg dat je alleen het geel van de schil gebruikt (anders wordt het bitter) en knijp de helft uit boven de salade. Meng hier ook ongeveer een eetlepel citroenolie door heen.

Breng de sla op smaak met een klein beetje citroenolijfolie, een paar druppels witte sinaasappel balsamico, peper en zout.

Verdeel de sla over de borden, pluk de makreel voorzichtig en verdeel dit over de sla. Was de Granny Smith appel goed en snij deze in flinterdunne plakje, als je een mandoline hebt kan je deze hier goed voor gebruiken. Verdeel de appel over de verschillende borden.

Als laatste verdeel je de geraspte of dunne reepjes venkel over de borden en druppel je nog wat extra citroenolijfolie en sinaasappel balsamico over de salades. Blijf wel proeven om te zorgen dat de smaken mooi in balans blijven.

Eet smakelijk!

 

Gerookte makreel met venkel en appel
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »