Chocolademousse met olijfolie

Chocolade mousse met olijfolie


6 personen

Ingrediënten:
- 170 gr. Pure chocolade (zorg voor een goede kwaliteit chocolade van minimaal 72% cacao)
- 25 ml Cognac of Armagnac
- 25 ml Espresso (of hele sterke koffie)
- 4 Eieren
- 1 eetlepel Sinaasappel zest
- 125 ml Sinaasappel olijfolie
- 30 gr Suiker
- Snufje zout

Bereiding:
Hak of rasp de chocolade fijn en smelt deze samen met de Armagnac of cognac en de koffie, au bain-marie.

Zodra de chocolade helemaal is gesmolten haal de schaal van het vuur en laat de chocolade iets afkoelen.

Splits van de eieren het eiwit van de eierdooiers, zet het eiwit even weg. Schenk de eierdooiers geleidelijk bij de chocolade terwijl je de massa blijft kloppen. Schenk daarna rustig de extra vierge olijfolie er bij terwijl je blijft kloppen. Zodra het een mooie gladde glanzende massa is voeg je de sinaasappel zest erbij.

Klop nu de eiwitten stijf (zorg dat je garde en kom goed vetvrij zijn) met een klein snufje zout. Zodra de eiwitten pieken beginnen te vormen voeg dan de suiker toe en blijf koppen totdat het eiwit stijf is. Als je de schaal omgekeerd en boven je hoofd kan houden zonder dat er eiwit uitvalt dan heeft het de juiste stijfheid.

Spatel nu voorzichtig (probeer zoveel mogelijk lucht erin te houden) een kwart van de eiwitten door de chocolademassa, zodra dit goed gemengd is voeg je de rest van de eiwitten toe.
Schenk de mousse nu in een schaal of in 6 kleine schaaltjes. Dek de schaaltjes voorzichtig af met vershoudfolie en zet ze minimaal 4 uur in de koelkast of tot ze helemaal stevig zijn.

Garneer voor het opdienen de chocolade mousse met lobbig geklopte slagroom, een karamel krokantje of wat fruit.Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »